EMBAY MEDYA Dijital İhracat

Embay Medya

Dijital İhracat

E-ihracat kimler yapabilir, bunun için gerekli koşulları sağlayan ve ilgili adımları atan herkes tarafından yapılabilir. E-ihracat için yurt dışına yollanacak olan mallarda 300 kilogram aşmamalıdır. İhracat, bilindiği üzere herhangi bir malın ya da hizmetin yabancı ülkelere, döviz karşılığı satılmasıdır. Bu sürecin dijital ortamlarda yapılmasına da Dijital İhracat adı verilir.

Yurt dışında yer alan müşteriye satış yapıldıktan sonra, KDV’siz satış faturası düzenlenir. Sipariş mikro ihracat yolu ile ve Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı, yani ETGB hazırlanarak gönderilir. Böylece dijital ihracat gerçekleştirilir.          ETGB ise ekspres taşıyıcılar, yani operatörler tarafından elektronik ortamda düzenlenen bir beyandır. Gümrük müşavirine gerek olmadan dijital ortamda düzenlenebilir.

Eğer KDVS’siz şekilde yurt dışına satışlar 7,500 euro’yu ve 150 kilogramı aşmıyorsa mikro ihracat olarak sınıflandırılır. Dijital ihracata başlamak istiyorsanız, sektöründe profesyonellerle beraber çalışan ve tüm gelişmeleri yakından takip eden firmamız size e-ihracat yapan firmalar arasından en uygun çözümleri sunar.

İhracat ve E-İhracat Arasındaki Fark Ne?

Eğer e-ihracata başlamak istiyorsanız, ilk olarak bunun konvansiyonel ihracattan oldukça farklı olduğunu bilmeniz gerekir. E-ihracat nasıl yapılır konusunda bunları bilmek, adımlarınızı daha doğru atmanıza olanak tanır. Bu bakımdan aşağıda yer alan tablo incelenebilir.

SüreçKonvansiyonel TicaretDijital Ticaret
Müşteri GrubuB2B, yani İşletmeden İşletmeye SatışHem B2C hem de B2B satış
Gümrük BeyannamesiStandartElektronik – ETGB
KDV’siz Fatura HazırlamaUygulanırUygulanır
KDV İadesi AlabilmeMümkünMümkün
İhracatçı Teşviklerinden ve Muafiyetlerinden YararlanmaMümkünMümkün
Alıcı Ülkedeki Gümrük Süreci2 ile 7 iş günü12 ile 48 saat
B2C Gümrükleme Vergi MuafiyetiGeçerli değilTam geçerli
Ülkelerin İkili Ticaret ve Gümrük AnlaşmalarıGeçerli ve uygulanabilirGeçerli ve uygulanabilir
Gümrükleme ve Konsolidasyon İmkanlarıKısıtlıGeniş ve kolay uygulanabilir
İhracat Operasyon HazırlığıAyrıntılı ve zorBasit ve kolay
Satış Öncesi ve Sonrası Operasyon MaliyetleriYüksekEkonomik
Uçtan Uca Hizmet Alabilme İmkanıPlanlaması zor ve masraflıPlanlaması kolay ve ekonomik
Marka Tescil Serfikası, Belgelerin Tercümesi Ve Apostil ŞerhiÇoğunlukla zorunluGerek yok
Satıcı ve Alıcı Firmaların Karnesi, Hijyen Sertifikası, Laboratuvar AnalizÇoğunlukla zorunluGerek yok

Tablo I: İhracat ve dijital ihracat arasındaki farklar

Buradan görülebileceği üzere e-ihracat olarak da adlandırılan Dijital İhracat birçok artıya sahiptir. E-ihracat nasıl yapılır pazaryerleri ya da e-ticaret siteleri aracılığı ile gerçekleştirilir. Eğer bu süreci daha iyi yönetmek ve size özel çözümler almak istiyorsanız firmamızla iletişim kurabilirsiniz.

Dijital İhracat Avantajları Neler?

E-ticaret nedir ürünlerin, malların yurt dışına satılması anlamına gelir. Bu sistem birçok avantaj taşır. Böylece geleneksel ihracatta yer alan prosedürlere gerek kalmadan satışlar gerçekleştirilebilir. Örnek olarak İngiltere’de bir firma veya personele gerek duymaksızın, burada yaşayan bir tüketiciye ürünlerinizi satabilirsiniz. Bunun dışında sistemin şu gibi artıları da vardır;

  1. Dijital ticarette ürünler B2C modeliyle, yani doğrudan son tüketiciye gönderilir. Ancak firmadan firmaya gönderim de mümkündür.
  2. E-ihracata çoğu ülkede KDV muafiyeti vardır.
  3. Klasik ihracatta yer alan maliyetler, prosedürler ve yatırımlar gerek olmadan satışlar yapılabilir.
  4. Ödemeler döviz cinsinden alınır. Bu nedenle kur dalgalarından etkilenilmez.
  5. Dijital ihracatta genellikle ağırlık ve değer bakımından düşük olan ürünler yollanır. Bu nedenle sevkiyat zararları karşılanabilir yapıdadır.
  6. Dijital ihracatta bazı ürünlerin dışında CE belgesi yeterlidir.

Böylece e-ticaret siteleri ile satışlarınızı daha verimli ve avantajlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Ticarette Fatura Nasıl Hazırlanır?

E-ticarette de fatura hazırlama ardır. Yurt dışına satılan ve mikro ihracat çerçevesinde yurt dışına yollanacak ürünlerde e-arşiv fatura ya da maliye onaylı fatura hazırlanmalıdır. Bulunması zorunlu olan alanlar şöyledir;

  1. İmza ve kaşe
  2. Alıcı firmanın tam unvanı, vergi dairesi, vergi numarası ve adresi,
  3. Gönderici firmanın adresi, vergi numarası, vergi dairesi ve tam unvanı
  4. Ürünün menşei
  5. Gönderinin teslim şekli
  6. Düzenleme tarihi ve zamanı
  7. Fatura tipi
  8. Fatura numarası
  9. Fatura tarihi

Bunların yanı sıra e-ticaret nedir kapsamında, dikkat edilmesi gereken yerler de vardır. Adres bilgilerinde ülke adı mutlaka yer almalıdır. Sisteme entegre imza ve kaşe yoksa fatura çıktısı üzerine imza ve kaşe iletilmelidir.

Faturanın logo kısmında e-fatura, senaryo kısmında da e-arşiv fatura yazılırsa fatura olarak kabul edilir. Navlun ve sigorta gönderici tarafından ödenmesi durumunda fatura üzerinde ayrı ayrı kalemler ile belirtilmelidir. İhracat faturalarında KDV de eklenmemelidir.

Dijital İhracat İçin Şirket Kurulmalı Mı?

Dijital ticaret yapmak istiyorsanız, bir şirketiniz olması gerekir. Bu açıdan şahıs şirketi yeterli olsa da diğer türlerden de kurarak e-ihracata başlanabilir.

E-ihracat siteleri günümüzde oldukça fazladır. Eğer online pazaryeri aracılığıyla yapmak istiyorsanız yapabileceğiniz birçok tercih vardır. Ancak hepsi farklı imkanlar sunduğu için öncesinde detaylı bir araştırma yapılmalıdır.

Ancak bu siteleri tercih etmek, size marka tanınırlığı sunmaz. Online pazaryerlerinde ayrıca müşteriler alırken satıcıya dikkat etmez. Bu nedenle satışlarınız istediğiniz gibi olmayabilir. Ancak bunun yerine kendinize ait bir e-ticaret sitesi kurarsanız, en iyi sonuçları alabilir; bir marka oluşturabilirsiniz. Böylece alıcı kitlenizi de geniş tutabilirsiniz.

E-ihracat firmaları arasında profesyonel sonuçlara kısa süre ulaşmanıza yardımcı olan firmamız, dijital ihracatın tüm avantajlarını yaşamanızı sağlar.

Bant Reklam Örneklerimiz
Yukarı Çık
Kapat Yakınlaştır
Context Menu is disabled by theme settings.